In 2005 werden de eerste wandeltochten uitgezet rond het prachtige Oldeberkoop. De wandelcommissie wil de deelnemers laten genieten van de prachtige afwisselende omgeving van Oldeberkoop. Het motto van de wandelcommissie is: Genieten, rust en natuurschoon.
We ontvangen u graag in Oldeberkoop.

Drukke 11e editie wandeldag Oldeberkoop

Onder prachtige wandelomstandigheden is de 11e editie van wandeldag Oldeberkoop een  succes geworden. De bijna 500 wandelaars die zich bij de startlocatie in de tuin van Hotel Lunia meldden hadden een prachtige dag. De complimenten over de kwaliteit van de route en de organisatie waren talrijk. Al voor de klok van acht stonden de eerste wandelaars afgelopen zondag in de startblokken om van start te gaan.  Bij de vroege starters bleken vooral de wandelaars te zitten die kozen voor de 30 en 40 km routes. De mensen welke kozen voor één van de beide kortere afstanden kozen veelal een iets later start tijdstip in de morgen.

Het afwisselende landschap in combinatie met de variatie in de route sprak vele deelnemers aan. Er kwamen enkele verrassende passages in de route voor waar veel wandelaars nooit eerder een bezoek hadden gebracht. Diverse deelnemers pakten “Oldeberkoop” mee in hun oefenprogramma voor de Nijmeegse vierdaagse volgende maand.

De 474 vanaf Hotel Lunia gestarte deelnemers konden kiezen voor één van de vier uitgezette afstanden. Ook deze keer stond het motto van de organisatie: “rust, ruimte en natuurschoon”  kaarsrecht overeind. Nagenoeg alle wandelaars waren enthousiast over de gekozen routes die via Het Koepelbosch, en de Meenthe richting de Hoeve voerden. Voor de langste afstand was er een mooie lus langs de Linde in de richting van Steggerda uitgezet. De 30 en 40 km wandelaars troffen elkaar vervolgens weer in de Lindevallei. Daarna deden de deelnemers onder meer het “ijsbaanbosje” bij Nijeholtpade en het mooie wandelgedeelte langs de Binnenweg aan.

Op de beide pleisterplaatsen in de route konden de deelnemers wat vocht tot zich nemen en met een appeltje de tocht weer vervolgen. De organisatie had met strobalen voor een gemoedelijke opstelling gezorgd. Een muzikale noot maakte het plaatje vervolgens compleet.

In een korte evaluatie na afloop, is besloten dat er ook een 12e editie van het wandelevenement vanuit Oldeberkoop zal worden georganiseerd.

Website door MulderMedia. Ook een website bezoek MulderMedia.nl